Aline Braun

Leg. psykolog, leg. psykoterapeut
Master of Medical Science
Cert. EMDR-terapeut, cert. EMDR-handledare, cert. EMDR-facilitator

Jag flyttade 1996 från Tyskland till Sverige. Mellan 1997 och 2002 studerade jag till psykolog i Umeå. Under tiden gjorde jag praktik på traumacenter i Frankfurt, Tyskland samt i Sarajevo och Zenica i Bosnien-Hercegovina. 2002 började jag arbeta i ett flyktingteam inom psykiatrin i Sundsvall. Jag arbetade med traumatiserade personer inom psykiatrin i Sundsvall fram till 2013. Under tiden utbildade jag mig till psykoterapeut med KBT-inriktning på Karolinska institutet i Stockholm. Därefter arbetade jag fyra år på Kris- och Traumacentrum i Stockholm och nu deltid på Enheten för transkulturell psykiatri vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. På deltid har jag arbetat som psykolog och handledare på ett privat företag som driver HVB-hem samt boende för ensamkommande.

Jag föreläser om psykotraumatologi och kulturmedveten psykoterapi samt handleder personalgrupper som arbetar med traumatiserade inom psykiatrin, på boenden eller privat.

Sedan 2012 har jag tillsammans med den norska EMDR-trainern Bjørn Aasen regelbunden utbildat i EMDR på Muhimbili universitet i Dar Es Salaam, Tanzania. I december 2016 åkte jag tillsammans med Kris- och Traumacentrum Sörmland till Kabul, Afghanistan för att hålla i en workshop i psykotraumatologi för kuratorer, psykologer och psykiatriker.